Foodsharing Hoogeveen

Bij Foodsharing Hoogeveen werken wij samen tegen voedselverspilling. Iedereen is welkom en iedereen heeft recht op gezond voedsel.

FILL BELLIES NOT BINS!

SAMEN EEN WERELD CREËREN WAAR VOEDSELVERSPILLING MINIMAAL IS!

Dit besparen we jaarlijks door wereldwijd geen
voedsel te verspillen;

hectare grond besparing

1,4 Miljoen
Hectare Land

Een gebied dat groter
is dan heel Europa

wereld honger

Voldoende voedsel
voor 1,26 miljard

Mensen voor één jaar

water verspilling

250 KM3 water

50x de inhoud van
het IJsselmeer

Maar liefst 8% van ons eten verdwijnt jaarlijks ongebruikt in de afvalbak. Dat is 40 kg voedsel per persoon. 660 miljoen kg goed voedsel voor heel Nederland. 94.000 vuilniswagens vol voedsel dat weggegooid wordt. Dit kost de consument zo'n €135,- per jaar. En dat is niet alleen zonde van het eten, maar ook van de energie die erin gestopt wordt voordat het in de winkelschappen ligt.

Voedsel Donateurs

We zijn erg trots op onze voedseldonateurs. We zien ze als koplopers die het belang inzien van het delen van voedseloverschotten. Hun actie ondersteunt de gemeenschap, vermindert de negatieve milieueffecten die samenhangen met voedselverspilling en bespaart hen geld.
Leer nu hoe jij ook kunt doneren!

Iedereen die verbonden is met Foodsharing Hoogeveen maakt deel uit van een grotere gemeenschap. We zorgen ervoor dat we allemaal de kans krijgen om elkaar te ontmoeten, samen te koken en te eten. Een community waar we elkaar als gelijken ontmoeten om van elkaar te leren en ideeën uit te wisselen.

Maar liefst 8% van ons eten verdwijnt jaarlijks ongebruikt in de afvalbak. Dat is 40kg voedsel per persoon. 660 miljoen kg goed voedsel voor heel Nederland. 94.000 vuilniswagens vol voedsel dat weggegooid wordt. Dit kost de consument zo’n €135,- per jaar. En dat is niet alleen zonde van het eten, maar ook van de energie die erin gestopt wordt voordat het in de winkelschappen ligt.

Veel hè!? I know..

Door deze informatie schrok ik zo erg dat ik het tijd vond voor actie: Foodsharing Hoogeveen.

Dit besparen we jaarlijks door wereldwijd geen voedsel te verspillen

Community

Iedereen die verbonden is met Foodsharing Hoogeveen maakt deel uit van een grotere gemeenschap. We zorgen. ervoor dat we allemaal de kans krijgen om elkaar te ontmoeten, samen te koken en te eten. Een community waar we elkaar als gelijken ontmoeten om van elkaar te leren en ideeën uit te wisselen

Samenwerken

Voedsel is de essentie van elke gemeenschap. Het brengt mensen samen om nieuwe relaties te vormen en uitdagingen van de moderne wereld aan te pakken. Daarom zijn we altijd op zoek naar ondersteuning van andere organisaties en mensen die hun kennis en tijd delen met als doel een meer delende en zorgzame gemeenschap op te bouwen.

De wereldklok tikt...

....voedselverspilling, middelen verloren,
terwijl de consumptie toemeent

Let's get social!

Volg ons op social media!